Gebouwen en het openbaar vervoer zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Dat vinden we vanzelfsprekend. Maar, voor digitale media is dat nog steeds minder goed geregeld. In Nederland heeft 15% van alle inwoners een auditieve of visuele beperking. Dat is een grote doelgroep. Onze redacteuren zijn getraind door stichting Accessibility in het zo toegankelijk mogelijk maken van video.

Al bij het monteren van een video wordt rekening gehouden met een optimale toegankelijkheid. Zo voegen we extra ondertiteling toe die belangrijke geluiden beschrijft, een audiodescriptie (extra audiospoor) vertelt de kijker wat er in beeld gebeurt en we leveren een tekst aan die de inhoud van de video beschrijft.

AANVULLENDE BESTANDEN

TOEGANKELIJKE VIDEO

Door het Tijdelijk Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid is vanaf 2018 het toegankelijk maken van websites een wettelijke verplichting voor alle overheidsorganisaties. Dat geldt ook voor alle video die daarop is geplaatst. Steeds meer bedrijven zien het nu ook als een kans om hun digitale kanalen zo toegankelijk mogelijk te maken.

VERPLICHT OF VANZELFSPREKEND

NIEUWE WETGEVING

“Google is de grootste blinde” als het om SEO gaat. Leest Google een website goed, dan komt die ook hoger in de zoekresultaten terecht. Dus het toegankelijk maken van de videocontent zorgt ook voor betere zoekresultaten. Zo kun je op de meeste sociale media een video publiceren met losse ondertiteling en de thumbnails voorzien van een ALT-tekst.

BETERE ZOEKRESULTATEN

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Voor al onze Rijksoverheid-klanten maken wij video’s toegankelijk. Vanuit Dienst Publiek en Communicatie, (DPC) mogen we video’s web toegankelijk maken voor onze klanten. Wij kunnen bovendien video’s rechtstreeks plaatsen in de mediatheek, compleet met alle relevante beeld, tekst en audio bestanden.

MEDIATHEEK

RIJKSOVERHEID

Bel voor informatie en advies:

035 69 89 538

Overige diensten:

Maak van een traditioneel evenement of presentatie een online versie. Produceer je eigen nieuwsuitzending. Compleet met interviews, reportages en animaties. En natuurlijk interactief! Dat is de grote plus van online. Direct contact met jouw publiek.

Een duidelijke structuur en continuïteit zijn voor de herkenbaarheid essentieel. Breng de vaste nieuwsmomenten in kaart en haak in op de relevante actualiteit. Wat zijn in jouw organisatie de thema’s en hoe breng je die op een aansprekende manier in beeld?

Film zelf met de smartphone en maak zo optimaal gebruik van het moment. Wij doen daarna de complete montage en afwerking. Het begint met een praktische training. Daarna begeleiden we je bij het zo goed mogelijk voorbereiden van jouw producties.

Een mobiele journalist of cameraploeg komt op locatie voor de opnamen. Die beelden worden door onze redactie gemonteerd en kant-en-klaar aangeleverd voor publicatie. Jouw nieuwsitem kan binnen enkele uren al online staan.

Wil je zelf leren filmen (vloggen) met een smartphone? Ontdek nu onze compacte workshops en trainingen. Op maat gemaakt met een combinatie van theorie en heel veel praktijkopdrachten. De sessies worden zowel incompany als online gegeven.

De podcast is in korte tijd een onmisbaar onderdeel geworden in de mediamix van bedrijven en organisaties. Relatief eenvoudig te maken en dus betaalbaar. En recht in het hart van uw doelgroep, door een scherpe keuze van onderwerpen en gasten.

Neem contact met mij op over: