Maak een nieuwsvideo met jouw smartphone en maak zo optimaal gebruik van het moment. Wij doen daarna de complete montage. Het begint met een praktische training en daarna begeleiden we je met het goed voorbereiden van jouw productie. Bovendien krijg je na iedere productie feedback zodat je steeds beter gaat filmen.

In deze korte animatie kun je zien en horen je hoe je met een smartphone zelf jouw eigen nieuws maakt. Omdat je geen filmploeg hoeft in te huren, blijven de productiekosten laag. Bovendien maak je optimaal gebruik van het moment. Kortom, ontdek nu hoe het werkt!

Communicatieprofessionals worden getraind in het filmen. Van een korte inspiratiesessie tot individuele maatwerk trajecten. Het programma is een combinatie van theorie en praktische oefeningen met veel ruimte voor individuele begeleiding. Maandelijks organiseren we update sessies die gratis toegankelijk zijn voor al onze opdrachtgevers.

Meer over ons trainingsprogramma…

Inspiratie & training

Stap 1

De productie van de nieuwsvideo begint met het invullen van de briefing. Tijdens deze voorbereiding kan er altijd contact worden opgenomen voor vragen en advies. Nadat de productie is aangemeld, wordt de montage ingepland. Als de opnamen klaar zijn, kunnen die geüpload  worden naar de redactie. Dat gaat via ons online delivery platform TubeWay.

Briefing & Opnamen

Stap 2

Op basis van de briefing monteren we de aangeleverde beelden tot een kant-en-klaar item, met voice-over, ondertiteling, grafische opmaak en muziek. De nieuwsvideo wordt einde volgende werkdag opgeleverd, en als het nodig is al binnen enkele uren. Als de productie klaar is krijgt de filmer altijd leerzame feedback op het resultaat.

montage & feedback

Stap 3

Zakelijk vloggen is populair. Steeds meer CEO’s en bewindslieden kiezen voor deze nieuwe vorm van communicatie. Om zo in gesprek te komen met het publiek. Wil je als vlogger jezelf gaan filmen? Of laat je dit over aan een collega? Belangrijk dat je als vlogger een persoonlijke stijl ontwikkelt. Wij adviseren en begeleiden je in het hele traject.

direct en interactief

Zakelijk Vloggen

Het grootste voordeel van een eigen nieuwsvideo is dat je die snel en direct via eigen kanalen kunt publiceren. Wij zorgen dat een video helemaal geschikt is voor een specifiek kanaal. Zo passen we bijvoorbeeld de lengte, beeldformaat of soms ook de inhoud aan voor YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook en Twitter.

website en sociale media

Directe verspreiding

Ruw beeldmateriaal kan ook interessant zijn voor online- en televisieredacties om daarvan zelf een eigen item te maken. Wij selecteren de beelden en zetten die klaar in een online perskit. Deze perskit link wordt meegestuurd met een persbericht of exclusief aangeboden aan een nieuwsredactie. Zij kunnen de beelden direct bekijken en downloaden.

perskit naar redacties

Indirecte verspreiding

Producties met smartphone

Meteoroloog Alwin laat zien hoe ze bij het KNMI altijd tijdig de juiste voorspelling van het weer kunnen doen.

Rotterdamse zorgverleners zetten alles op alles voor patiënten met een herseninfarct.

Een leeg Utrecht Centraal: bijzondere beelden van een ochtendspits tijdens corona.

Ieder jaar organiseert het Spoorwegmuseum het Thomas Weekend, speciaal voor de kids.

In het format ‘4 Vragen Over’ geeft het RIVM inzichten in verschillende thema’s, deze keer over coronatests.

Overige diensten:

Wil je zelf leren filmen (vloggen) met een smartphone? Ontdek nu onze compacte workshops en trainingen. Op maat gemaakt met een combinatie van theorie en heel veel praktijkopdrachten. De sessies worden zowel incompany als online gegeven.

Maak van een traditioneel evenement of presentatie een online versie. Produceer je eigen nieuwsuitzending. Compleet met interviews, reportages en animaties. En natuurlijk interactief! Dat is de grote plus van online. Direct contact met jouw publiek.

Een duidelijke structuur en continuïteit zijn voor de herkenbaarheid essentieel. Breng de vaste nieuwsmomenten in kaart en haak in op de relevante actualiteit. Wat zijn in jouw organisatie de thema’s en hoe breng je die op een aansprekende manier in beeld?

Video’s optimaal toegankelijk maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking? Dat vraagt om aanvullende tekst en audio bestanden. Maar ook voor de zoekmachine optimalisatie is dit een zeer effectieve techniek voor hogere resultaten.

Een mobiele journalist of cameraploeg komt op locatie voor de opnamen. Die beelden worden door onze redactie gemonteerd en kant-en-klaar aangeleverd voor publicatie. Jouw nieuwsitem kan binnen enkele uren al online staan.

De podcast is in korte tijd een onmisbaar onderdeel geworden in de mediamix van bedrijven en organisaties. Relatief eenvoudig te maken en dus betaalbaar. En recht in het hart van uw doelgroep, door een scherpe keuze van onderwerpen en gasten.

Neem contact met mij op over: